Share

Varmentamisen palveluiden alkuvuoden tapahtumat
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Voit lukea viestin myös selaimessa.

Varmentamisen palveluiden uutiskirje 1/2025

Uusi rakentamislaki voimaan 1.1.2025


Uusi rakentamislaki astui voimaan vuoden alusta ja sen pohjalta ympäristöministeriö antoi 1.1.2026 voimaan tulevan asetuksen rakennuksen ilmastoselvityksestä ja rakennustuoteluettelosta. Lisäksi valtioneuvosto tulee antamaan asetuksen hiilijalanjäljen raja-arvoista ja sekin tulee voimaan 1.1.2026.


Kaikki Rakennustiedon tuotteet on päivitetty tai tullaan seuraavien viikkojen aikana päivittämään uuden rakentamislain mukaisiksi. Lisää uudesta rakentamislaista ja sen vaikutuksista voit lukea sivulta rakennustieto.fi/rakentamislaki.

Lue lisää

Hyödynnä Varmentamisen palveluiden alkuvuoden tapahtumat


Rakennustiedon ympäristöluokituksen tulevat koulutukset ja tapahtumat


YL-luokitusta käytetään jo yli neljässä sadassa hankkeessa ja sen käyttö laajenee koko ajan. Luokituksen saaneita hankkeita löydät hankegalleriasta. YL-luokitus on rakennusalan yhdessä kehittämä luokitusjärjestelmä, joka ottaa aidosti huomioon suomalaiset olosuhteet ja lainsäädännön. Luokitus ja sen YL-työkalu auttavat sisäilman laadun sekä akustiikka- ja valaistusolosuhteiden varmistamisessa, kosteusteknisten riskien hallinnassa ja kokonaisvaltaisesti energiatehokkaiden rakennusten toteuttamisessa ja kestävässä ylläpidossa. Kriteeristöjen uudistuksessa on otettu huomioon kehittyvä lainsäädäntö ja taksonomian vaatimukset.

Maksulliset koulutukset:

Tervetuloa mukaan!

EPD-ympäristöseloste – Miksi siitä puhutaan?


EPD on ympäristöseloste, joka perustuu tuotteen elinkaariarviointiin. Siinä kerrotaan tuotteen vaikutuksista raaka-aineiden alkulähteiltä aina elinkaaren loppuun saakka, ei pelkästään hiilijalanjälki vaan myös vaikutukset muun muassa happamoitumiseen, rehevöitymiseen ja fossiilisten sekä uusiutumattomien resurssien kulutukseen. EPD on kolmannen osapuolen tarkastama kansainvälisesti tunnustettu tapa kertoa nämä tiedot. EPD sisältää lähtötiedot myös rakennuksen hiilijalanjäljen laskentaan.

Tule kuulemaan lisää EPD-ympäristöselosteesta ja sen hankkimisesta!

Ohjelma:

Mihin EPD:n ympäristötietoja tarvitaan?

EPD:n sisältö ja hankkiminen

Aikaa kysymyksille ja tilaisuuden lopetus


Tervetuloa mukaan!

Tutustu kaikkiin tapahtumiin

Tuotetiedon hiililaskuri – sujuvasti kohti ilmastoselvitystä


Rakennustieto on rakentanut asiakkaiden tarpeita kuunnellen hiilijalanjäljen laskentatyökalun, Tuotetiedon hiililaskurin. Hiililaskurin avulla on mahdollista laskea rakentamislain ilmastoselvitysasetuksen mukaiset hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki. Lisäksi sillä voi laatia rakennuksen materiaaliselosteen ja rakennustuoteluettelon. Hiililaskuri tuottaa rakentamislain vaatimat dokumentit muun muassa rakennuslupahakemusta varten.  

Tule kuulemaan lisää ja tutustumaan hiililaskuriin!

Ohjelma:

Rakentamislainsäädäntö – Miksi hiilijalanjälki lasketaan?

Demo: Tuotetiedon hiililaskuri – Markkinoiden sujuvin laskenta

Ota uusi hiililaskuri käyttöön – Askeleet eteenpäin

Aikaa kysymyksille ja tilaisuuden lopetus


Tervetuloa mukaan!

Tutustu kaikkiin tapahtumiin

UMT-luokitus uusiotuotteille – lisää varmuutta kierrätysmateriaalien käyttöön


Rakennustiedon uusiomateriaalien ja -tuotteiden luokitus (UMT-luokitus) kierrätetyistä materiaaleista valmistetuille rakennusmateriaaleille ja -tuotteille kertoo uusiotuotteen haitattomuudesta sekä siitä, kuinka paljon tuote sisältää kierrätettyä materiaalia.


Luokituksella uusiomateriaali- ja tuotevalmistaja pystyy kertomaan tuotteensa turvallisuudesta ja vastuullisuudesta. Luokitus kertoo muun muassa, että uusiotuote ei sisällä määrättyjä, tutkittuja haitallisia aineita tai niiden pitoisuus ei ylitä turvallista rajaa. Tuotteista tutkitaan muun muassa asbestia, PAH-yhdisteitä, PCB-yhdisteitä ja SCCP-aineita. Lisäksi luokitusta varten tuottaja todentaa tuotantoprosessin sekä tärkeänä tietona, kuinka paljon tuote sisältää kierrätettyä materiaalia. 

Tule kuulemaan lisää!

Ohjelma:

Kiertotalouden ja uusiotteiden merkitys tulevaisuuden rakentamisessa ja lainsäädännön muutokset

UMT-luokitus vastaa kiertotalouden tarpeisiin

UMT-luokitus ja sen kriteerit

Kysymyksiä, keskustelua ja tilaisuuden lopetus


Tervetuloa mukaan!

Tutustu kaikkiin tapahtumiin

Tilaa uutiskirjeemme


Rakennustieto Oy
Malminkatu 16 A, 00100 Helsinki
Puh. 045 4900 747

Mikäli et halua saada tätä uutiskirjettä, voit poistua listaltamme täältä
Rakennustieto Oy, Malminkatu 16 A, 00100 Helsinki, Finland
Tämän viestin osoitelähteenä on Rakennustiedon uutiskirje-, asiakas- ja markkinointirekisteri.
Tietosuojaseloste.